Vijesti > INTERVJU, KAUFLAND Ustanova URIHO je ozbiljna organizacija koja može biti dobar dugoročni partner

Za suradnju s ustanovom URIHO odlučili smo se jer je nam je uz naše zaposlenika i kupce, dobrobit zajednice visoko na ljestvici prioriteta. Djelatnost URIHO-a uključuje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te je važna za cjelokupno društvo, kazali su iz Kauflanda

 

Obveznici kvotnog zapošljavanja su poslodavci koji zapošljavaju najmanje 20 radnika osim predstavništava stranih osoba, stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava, integrativnih i zaštitnih radionica, poslodavaca u sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože, drva i namještaja te novoosnovanih poslodavaca u vremenu uvođenja u rad. Obveza kvotnog zapošljavanja može se ispuniti zapošljavanjem osoba s invaliditetom, korištenjem zamjenske kvote, plaćanjem novčane naknade radi nezapošljavanja osoba s invaliditetom i kombinacijom navedenih načina. U narednom periodu predstavit ćemo vam tvrtke  koje surađuju s ustanovom URIHO i tako ispunjavaju zamjensku kvotu. Ovaj put smo se zaputili u Kaufland Hrvatska i odgovore dobili od Ive Čabraja iz Korporativnih komunikacija ove tvrtke.

Kao obveznici kvotnog zapošljavanja recite mi zašto ste odabrali baš suradnju s ustanovom URIHO?

- Za suradnju s ustanovom URIHO odlučili smo se jer je nam je uz naše zaposlenika i kupce, dobrobit zajednice visoko na ljestvici prioriteta. Djelatnost URIHO-a uključuje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te je važna za cjelokupno društvo i upravo zbog toga odlučili smo podržati ustanovu kroz suradnju. U URIHO-u smo prepoznali ozbiljnu organizaciju koja može biti dobar dugoročni partner.

Koje proizvode vam URIHO isporučuje i kako ste zadovoljni proizvodima koje većinski rade osobe s invaliditetom? Koliko dugo surađujete s URIHO-m?

- Ustanova URIHO isporučuje nam platnene vrećice čijom smo kvalitetom zbilja zadovoljni. Surađujemo više od godinu dana.

Predstavite nam ukratko društveno odgovorno poslovanje vaše tvrtke i što sve činite za boljitak potrebitih u zajednici?

- Društveno odgovorno djelovanje jedna je od strateških sastavnica poslovanja Kauflanda. U samom fokusu našeg djelovanja su djeca, zdravlje i okoliš te se uglavnom usmjeravamo na projekte koji podižu svijest i donose stvarne promjene na jednom od ta tri polja.

Već petu godinu zaredom provodimo projekt 'Kaufland škola voća i povrća' kroz koji osnovnim školama svaki tjedan doniramo svježe voće i povrće, a ove godine uključili smo i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se svojim video uratkom prijavile na natjecanje. Osim toga, petu smo godinu za redom glavni sponzor UNICEF-ove utrke Mliječna staza koja ove godine stavlja u fokus djecu s teškoćama. Naši zaposlenici kroz godine su skupili mnogo kilometara mogućnosti na Mliječnoj stazi, a rado sudjeluju i u korporativnom volontiranju koje organiziramo pod nazivom Zeleni dan te čiste zelene površine u cijeloj Hrvatskoj.

Kaufland je stabilan i pouzdan poslodavac, a zaposlenici su temelj poduzeća i uspjeh zahvaljuje upravo njima. Njihov angažman doveo je naše čitavo poduzeće do uspjeha pa tako i do dinamičnog širenja naše mreže trgovina, a pri izgradnji novih trgovina također veliku pažnju posvećujemo zaštiti okoliša. Tako primjerice ugrađujemo sustav za održivo gospodarenje otpadom, koristimo otpadnu energiju za grijanje, a u trgovine je ugrađen i sustav za nazor potrošnje struje i vode.

Podržavate li zapošljavanje osoba s invaliditetom i koja bi bila vaša poruka u tom smjeru?

- Naši zaposlenici naša su snaga, a naše obvezujuće obećanje je pravedno, dinamično i učinkovito rukovođenje koje osigurava našim zaposlenicima profesionalni rast i razvoj. Dvadeset godina uspješnog poslovanja je iza nas, a uspjeh zahvaljujemo našim zaposlenicima, kupcima i poslovnim partnerima. Nastavljamo s ulaganjem u zaposlenike i stvaranjem još boljih uvjeta za rad, učenje i razvoj uz razne dodatne mogućnosti i pogodnosti. Drago nam je što podržavamo zapošljavanje osoba s invaliditetom putem kooperacija kao što su gore opisane platnene vrećice.

 

 

Tekst: Anita Blažinović