Vijesti > Projekt SGINGZ za povećanje zapošljivosti osoba s invaliditetom

Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba poziva sve zainteresirane nezaposlene osobe s invaliditetom da se jave i uključe u projekt u okviru prevladavanja socijalne isključenosti i povećanja zapošljivosti

 

Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba provodi projekt „UP.02.1.1.6.0004 – Jačanje kompetencija osoba s invaliditetom u svrhu prevladavanja socijalne isključenosti i povećanja zapošljivosti“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda , Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali  2014.-2020. u okviru poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ u 100% iznosu.  

U okviru projekta uspostavljeno je Savjetovalište za osobe s invaliditetom za tržište rada jednakih mogućnosti koje će osnažiti 20 nezaposlenih osoba s invaliditetom  kroz usvajanje novih znanja i vještina za uspješno uključivanje na tržište rada te prevladavanje socijalne isključenosti. Savjetovalište nudi usluge poput informacija o tržištu rada, savjete o razvoju karijere, radionice razvoja vještina za aktivno traženje posla, orijentaciju na tržištu rada  te treninge za razvoj vještina za tržište rada. Ukupno će biti 7 treninga po 5 dana.

Radionice uključuju usavršavanje komunikacijskih vještina, pisanje motivacijskog pisma i životopisa, postavljanje ciljeva i upravljanje vlastitim vremenom te  opismenjavanje i učenje osnova engleskog jezika.

Na radionicama će biti riječi i o učinkovitom traženju posla i orijentaciji na tržištu rada, poduzetničkom treningu te mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla korištenjem EU fondova kroz usvajanje osnova projektnog planiranja.

Partneri na projektu su Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske, OSVIT i Savez udruga osoba s invaliditetom grada Siska.

Prijave traju do 20. lipnja , a druga grupa bi počela s edukacijom u lipnju 2019.

Iz Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba mole sve nezaposlene osobe s invaliditetom   da se jave na adresu kneza Mislava 7/1 ili na mob: 091/ 4619105 (Marija Novina- Nicolescu) .

 

In-portal