Vijesti > ZAGREBAČKI VELESAJAM Svečano otvoren Sajam za zrele generacije i cijele obitelji 'Pravo doba'

Ove godine URIHO se istaknuo i modnom revijom, kojom je predstavio suvenirski i modni program Purgera i Purgerice, prepoznatljiv kao simbol Grada Zagreba

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao glavni pokrovitelj manifestacije, u prisutnosti svojih suradnika svečano je jučer otvorio Sajam za zrele generacije i cijele obitelji - 'Pravo doba', koji se održava po peti put zaredom, od 16. do 18. svibnja, na Zagrebačkom velesajmu.

Tradicionalno, početak Sajma obilježen je nordijskim hodanjem od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

Kao što smo već najavili, riječ je o jedinstvenom i prvom sajmu u Republici Hrvatskoj za starije građane, ali i sve druge generacije koje žele aktivno i zdravo starjeti. Organiziran je sa ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja, odnosno aktivnog sudjelovanja u podizanju kvalitete života u starijoj dobi.

U sklopu Sajma održava se bogat stručno-popratni program, koji obuhvaća niz tema namijenjenih stručnjacima koji rade s osobama starije životne dobi i njihovim obiteljima, kao i široj javnosti. Pojedina stručna predavanja prijavljena su Hrvatskoj komori socijalnih radnika.

U izlagačkom dijelu Sajma posjetitelji kroz ove dane imaju priliku upoznati se s ponudom proizvoda i usluga različitih tvrtki, ustanova i organizacija civilnog društva. Također, očekuje ih glazba i ples, rekreacija, kviz znanja i spretnosti, kreativne radionice, zanimljive prezentacije, diskusije i predavanja.

 

 Stoga je Sajam okupio veliki broj posjetitelja, kao i prethodnih godina, budući im se na jednom mjestu nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i govori o temama i problemima s kojima se susreću starije generacije.

Među 80-ak izlagača pozornost je privukla Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, koja je više od sedam desetljeća  prisutna na tržištu i prepoznata po izrazito kvalitetnim proizvodima i brendovima kao što su Purger i Purgerica, zatim s kožnom galanterijom, remenima, torbama, radno-zaštitnom odjećom, oslikanim maramama, keramikom. U ime ravnatelja Ustanove URIHO prisutna je bila njegova pomoćnica Ljubica Lukačić, ujedno i saborska zastupnica, uz ostale djelatnike ove zaštitne radionice za osobe s invaliditetom.

Ove godine URIHO se istaknuo i modnom revijom, kojom je predstavio suvenirski i modni program Purgera i Purgerice, prepoznatljiv kao simbol Grada Zagreba. Reviju su nosili zaposlenici te Ustanove, njihova djeca i umirovljenici Doma za starije i nemoćne Maksimir, a predstavili su majice, pregače, kišobrane, dječje bodije i torbe. Navedena kolekcija je rađena u crno-bijeloj i natur kombinaciji od 100 posto pamuka. Svi proizvodi se mogu upotrebljavati kako za kućnu upotrebu, tako i za radnike u ugostiteljstvu, kafićima, kuhinjama i hotelima. Artikle su izradili djelatnici URIHO-a, a mogu se nabaviti u Galerijsko-prodajnom prostoru u Gajevoj ulici ili putem web shopa.

Kao što je Ana Gospočić istaknula na pozornici prilikom predstavljanja, Purgera i Purgericu osmislila je URIHO-va dizajnerica Irena Rački, kao pojednostavljen dječji crtež u stiliziranim šestinskim nošnjama s prepoznatljivim simbolima Grada Zagreba – šestinskim kišobranom i licitarom. Brend je zaštićen kod Hrvatskog zavoda za intelektualno vlasništvo te predstavlja originalan i poderan poklon za sve generacije.

Poslije modne revije predstavljeni su gosti iznenađenja – plesna skupina Ritam zona, koja je izvela točku uz pjesmu Jadranka Črnka 'Zagrebačkim ulicama', a program se nastavio uz obilaženje Velesajma.

Svoju ponudu ove godine prezentiraju i lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, dodacima prehrani, kozmetikom, turističke agencije, udruge i drugi izlagači.

Dom zdravlja Zagreb – Centar, kao referentno mjesto za zdravo i aktivno starenje, obavlja besplatne preglede uz završnu konzultaciju s liječnikom.

Odmor uz knjigu ili časopis i kavu nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga pod nazivom 'Knjigu donesi knjigu odnesi'.

HŽ putnički prijevoz posjetiteljima Sajma iz Hrvatske i Slovenije odobrava 40 posto popusta na cijenu povratne karte, a 50 posto popusta umirovljenicima i osobama starijim od 60 godina.

Program stručno-popratnih aktivnosti i popis atrakcija na štandovima izlagača može se vidjeti na www.zv.hr.

Klaudija Klanjčić

Revija Uriho (20)
Revija Uriho (19)
Revija Uriho (18)
Revija Uriho (17)
Revija Uriho (16)
Revija Uriho (15)
Revija Uriho (14)
Revija Uriho (13)
Revija Uriho (12)
Revija Uriho (11)
Revija Uriho (10)
Revija Uriho (9)
Revija Uriho (8)
Revija Uriho (7)
Revija Uriho (6)
Revija Uriho (5)
Revija Uriho (4)
Revija Uriho (3)
Revija Uriho (2)
Revija Uriho (1)
Revija Uriho (40)
Revija Uriho (39)
Revija Uriho (38)
Revija Uriho (37)
Revija Uriho (36)
Revija Uriho (35)
Revija Uriho (34)
Revija Uriho (33)
Revija Uriho (32)
Revija Uriho (31)
Revija Uriho (30)
Revija Uriho (29)
Revija Uriho (28)
Revija Uriho (27)
Revija Uriho (26)
Revija Uriho (25)
Revija Uriho (24)
Revija Uriho (23)
Revija Uriho (22)
Revija Uriho (21)
Revija Uriho (60)
Revija Uriho (59)
Revija Uriho (58)
Revija Uriho (57)
Revija Uriho (56)
Revija Uriho (55)
Revija Uriho (54)
Revija Uriho (53)
Revija Uriho (52)
Revija Uriho (51)
Revija Uriho (50)
Revija Uriho (49)
Revija Uriho (48)
Revija Uriho (47)
Revija Uriho (46)
Revija Uriho (45)
Revija Uriho (44)
Revija Uriho (43)
Revija Uriho (42)
Revija Uriho (41)
Revija Uriho (73)
Revija Uriho (72)
Revija Uriho (71)
Revija Uriho (70)
Revija Uriho (69)
Revija Uriho (68)
Revija Uriho (67)
Revija Uriho (66)
Revija Uriho (65)
Revija Uriho (64)
Revija Uriho (63)
Revija Uriho (62)
Revija Uriho (61)