Vijesti > Svečano otvorenje pogona Tiska i kartonaže u Samoborskim Novakima

U petak, 22.ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati u pogonu Tiska i kartonaže biti će upriličeno svečano otvorenje preuređenih proizvodnih pogona. Svečanosti će prisustvovati ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić te zamjenica gradonačelnika, Olivera Majić

Preuređenje objekta financirano je namjenskim sredstvima dobivenim putem javnog natječaja Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te Grada Zagreba. U novim adaptiranim prostorima opremljenim modernom tehnologijom, osobe s invaliditetom moći će bez ikakvih arhitektonskih barijera svakodnevno obavljati dnevne aktivnosti i poslove. Za te namjene adaptiran je sanitarni čvor, lift, čajna kuhinja, proizvodni pogoni te skladištni prostor. 

URIHO-va tiskara, prvotno smještena u Gundulićevoj ulici, nasljednik je prve zagrebačke knjigovežnice te ima dugu tradiciju, a zadnjih sedam godina djeluje u Novakima Samoborskim - kompletan pogon je premješten tamo jer u Gundulićevoj ulici više nisu bili adekvatni uvjeti rada, nije bilo pristupa za vozila što je otežavalo utovar i istovar, a cjelokupni prostor je bio preskučen za nabavu nove opreme. 

U pogonu Tiska i kartonaže proizvodi se sve što spada u offset tisak: tiskaju se knjige, monografije, kalendari, brošure, časopisi, blokovi, kuverte, memorandumi, letci, plakati, razne etikete, privjesnice, fascikli, mape i vrećice. Kupci su Zagrebački holding, tj. podružnice ZET-a, Čistoća, Zrinjevac, a jedan od najvećih kupaca je i zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines, kao i trgovački lanac Boso iz Slavonije.

 

Tekst: A.G.