Vijesti > USTANOVA URIHO Održivost zapošljavanja osoba s invaliditetom u doba pandemije

Glavni zaključci okruglog stola upućuju na potrebu kontinuirane podrške svih uključenih institucija za osobe s invaliditetom u pripremi za tržište rada, pronalasku i zadržavanju posla

 

Povodom dana Ustanove URIHO i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, dana 2. prosinca 2021. godine, održan je okrugli stol ‘Održivost zapošljavanja osoba s invaliditetom u doba pandemije’ u organizaciji Službe za rehabilitaciju URIHO-a.

Sudionici okruglog stola bili su Martina Sajko Olovec (HZZ), Alen Kolar i Petra Herak (ZOSI), Darko Sobota i Valentina Nemet (CPRZ) i Ida Babić (URIHO - pravna služba).

Okrugli stol otvorila je rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju Ivana Matoš Buršić kratkim pozdravnim govorom, nakon čega su uslijedila izlaganja sudionika.

Moderatorice su bile Iva Šušak i Jelena Opačak, stručne radnice Ustanove URIHO. Nakon izlaganja, potaknuta je rasprava i ostavljeno vrijeme za pitanja, tijekom kojeg su stigle brojne pohvale izlagačima i organizatorima okruglog stola, kao i čestitke URIHO-u.

Glavni zaključci okruglog stola upućuju na potrebu kontinuirane podrške svih uključenih institucija za osobe s invaliditetom u pripremi za tržište rada, pronalasku i zadržavanju posla.

Sve su se sudionice i sudionici složili kako je pandemija značajno utjecala na zapošljivost osoba s invaliditetom, no istovremeno je potaknula razvoj novih oblika rada te mogućnosti uključivanja OSI i njihovu aktivaciju kroz različite mjere i projekte HZZ-a i ZOSI-a.

 

Jelena Opačak