Vijesti > Završna svečanost i okončanje dva EU-projekta

 

Prvog prosinca, dva dana prije službenog završetka projekata, u dvorani Transadrije u Rijeci održana je završna svečanost povodom zatvaranja projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije. Partneri, korisnici, te mnogobrojni gosti s pažnjom su pratili dvosatni program, u sklopu kojega su predstavljeni rezultati jednogodišnjeg rada na projektima, Centaropreme RE&ZIN-a i partnera. Skupu su se obratili viša savjetnica u upravnom odijelu za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Primorsko-goranske županije, gđa. Iva Josipović, pročelnica odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, gđa. Ankica Perhat, direktorica razvojne agencije Porin, gđa. Doris Sošić, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područne službe Rijeka g. Željko Marković, te predstavnik Društva tjelesnih invalida grada Rijeke g. Boris Pilepić. Pravi slavljenici bili su korisnici projekta koji su završili programe profesionalne rehabilitacije, a ovom im je prigodom podijeljeno ukupno dvadeset i devet priznanja.

Korisnicima projekta "Osobe s invaliditetom i model sustava podrške za poboljšanje njihovog pristupa tržištu rada", uručena uvjerenja o osposobljenosti, koja se upisuju u radnu knjižicu, i to Branimir Nardi, za web dizajnera, Aljoša Liebl i Damir Pasariček, za soboslikara- ličioca Jasmina Benčić, Vanja Gudac, Zlatan Karlo Čepić, Dražen Mileusnić, Marina Tomeček, za specijalista uredske primjene osobnog računala. U projektu „ Model funkcioniranja regionalnog centra za rehabilitaciju“ , potvrda o završenom programu obrazovanja uručena je 18-orici korisnika. Program obrazovanja za administrativno zanimanje, uspješno su završili Ljiljana Buha, Mirjana Delost, Mandica Lulić, Adriana Pezelj, Mirela Puž, Ingrid Radetić, Jasminka Šimac i Adriano Trifunović.

Program obrazovanja za informatičko zanimanje uspješno su završili Ivica Babić, Milan Drača, Toni Kostelac, Željko Lozanovski, Mauro Njegovan, Martina Peranović, Dragoslav Puvača, Dalibor Štimac, Goran Vignjević i Eva Zubčić. Troje korisnika praktičnim je putem osposobljeno za zanimanje pomoćnog gravera (Nada Miočić), za pomoćnog bravara zavarivača (Dejan Marić), te pomoćnog radnika na izradi obujmica (Loris Perkić). Uvjerenja i potvrde uručili su im profesorica Dijana Fattorini te profesor Dario Grbić, uz želje cijelog tima da naučeno što prije iskoriste u praksi.