Vijesti > Zapisnik sjednice Upravnog odbora od 29. travnja 2008. godine

Z A P I S N I K

 

sjednice Upravnog odbora udruge OSVIT održane 29. travnja 2008. godine u prostorijama tvrtke Bilokalnik IPA d.d. u Koprivnici na kojoj je bio sljedeći

DNEVNI  RED

1.    Verificiranje zapisnika  s prethodne sjednice Upravnog odbora
2.    Izvješće o aktivnostima Udruge OSVIT u proteklom razdoblju
3.    Priprema 4. Stručnog skupa Osobe s invaliditetom na tržištu rada u Zadru
4.    Plan aktivnosti Udruge u drugom polugodištu 2008. godine – prijedlozi
5.    Ostalo

Sjednici Upravnog odbora bili su nazočni članovi iz URIHO-Zagreb, DES-a Split, Sirač-Nove iz Sirača, Lada Zagreb, Srednja strukovna škola –Varaždin, Unija papir iz Zagreba i Bilokalnik IPA iz Koprivnice. Svoj izostanak su ispričali članovi iz Belišća d.d. i TEKOP NOVE iz Pule. U radu sjednice sudjelovao je ravnatelj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom dr. Slavko Leban.
Prije početka sjednice predsjednik Uprave Bilokalnik IPA gospodin Zlatko Imbriovčan upoznao je članove Upravnog odbora OSVIT-a s poslovanjem tvrtke, njezinim statusom unutar grupe Belišće i značajem za koprivničko gospodarstvo.

Nakon uvodnih riječi domaćina  Josip Držaić, predsjednik Upravnog odbora zahvalio se na gostoprimstvu te je predložio usvajanje dnevnog reda i početak rada sjednice što je jednoglasno usvojeno.

 

Ad.1) Zapisnik s prethodne sjenice Upravnog odbora usvojen je jednoglasno uz malu korekciju gospođe Vesne Federer u vezi s 3. točkom dnevnog reda.

Ad. 2) Govoreći o aktivnostima Udruge u proteklom razdoblju predsjednik Josip Držaić istaknuo je sudjelovanje Osvita na Međunarodnom sajmu zaštitnih radionica u Nürnbergu 6.-9. ožujka 2008. godine, posjet zaštitnoj radionici u Salzburgu u kojem su sudjelovali i predstavnici Ureda Predsjednika i gradskih ureda s dogradonačelnicom Grada Zagreba gospođom Kohtom. Održan je Okrugli stol o javnoj nabavi uz nazočnost ravnatelja Uprave za sustav javne nabave pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.
Ivan Grbić iz DES-a govorio je posjetu Bolonji i suradnji oko projekata osnivanja radnog centra u okviru DES-a.

Ad. 3) Održane su sjednice Organizacijskog i Programskog odbora 4. Stručnog skupa Osobe s invaliditetom na tržištu rada i sve je pripremljeno da stručni skup bude dobro organiziran 8. i 9. svibnja 2008. godine u Zadru. Stručni skup imat će međunarodni karakter jer će na njemu sudjelovat predstavnici iz SAD-a, Njemačke, Austrije, Slovenije i Makedonije. Stručni skup će biti organiziran u suradnji s Fondom za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom kao što je to bilo prošle godine.

Ad. 4) U raspravi oko aktivnosti Udruge u drugom polugodištu bilo je riječi o jesenskom stručnom skupu gdje je predstavnik Bilokalnik IPA gospodin Horvat predložio da bi trebalo uspostaviti suradnju sa zakonodavcima a gospođa Višnja Majsec Svoboda je u tom kontekstu govorila o suradnji s Ministarstvom prosvjete, znanosti i športa. Usvojen je prijedlog da jedan od nositelja projekta ispred Osvita bude Srednja strukovna škola iz Varaždina.

Ad. 5) Josip Držaić je izvijestio članove Upravnog odbora da je potpisan ugovor s Gradom Zagrebom za rad kreativnih radionica. Jednako tako upoznao je nazočne da se Udruga može natjecati za dobivanje sredstava za realizaciju i drugih programa.

Sljedeća sjednica Upravnog odbora održat će se u Zadru 8. svibnja a nakon toga u smo pozvani u TEKOP NOVU u Pulu.

U Zagrebu, 2. svibnja 2008.                                                   

 

Zapisnik sastavio
Tajnik Udruge OSVIT
Ivica Šutalo, prof.