Poslovni susreti u Berlinu

Poslovna delegacija OSVIT-a, koju su sačinjavali predstavnici URIHO-a iz Zagreba, bila je u radnoj posjeti Berlinu. Radna posjeta je održana 13. i 14. rujna 2011, a domaćin je bio LAG Berlin, krovna organizacija zaštitnih radionica pokrajine Berlin. Hrvatsku delegaciju je predvodio Josip Držaić, predsjednik udruge OSVIT i ravnatelj ustanove URIHO; u delegaciji si bili još Slavko Leban, operativni dopresjednik OSVIT-a, Goran Folnegović, rukovoditelj produkcije URIHO-a, suradnici Dubravko Ivanković i Ljubo Bakula, te rukovoditeljica rehabilitacije URIHO-a Višnja Majsec Sobota. Delegaciji se priključio i g. Miroslav Laco, predstojnik Ureda gradonačelnika grada Zagreba.
Prvog dana prijepodne hrvatska delegacija je posjetila Lankwitzer Werkstätte. Nakon obilaska lokacije u Kamenzer Dammu vodili su se poslovni razgovori u vezi zaštitne odjeće. Poslijepodne istoga dana uslijedio je posjet BWB-u (Zaštitne Radionice Berlin), a glavna tema razgovora odnosila se na profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom.
Nakon toga – u 16 sati – na poziv veleposlanika Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj, g. dr. sc. Mira Kovača, hrvatska delegacija u sastavu Miroslav Laco, Josip Držaić i Slavko Leban posjetili su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu; posjeti se pridružila i g-đa Adinda Dulčić, ravnateljica udruge SUVAG i član Upravnog vijeća URIHO-a. Uvečer prvog dana posjete domaćin je upriličio zajedničku večeru.
Drugog dana radne posjete hrvatska je delegacija obišla je zaštitnu radionicu «VfJ» (Udruga za pomoć mladima bez posla), koncetrirajući se na recikliniranje elektronskog otpada; glede istoga hrvatska delegacija je nakon toga posjetila i odjel za recikliranje elektronskog otpada u zaštitnoj radionici Lankwitzer Werkstätte.
Poslijepodne drugog dana posjete Josip Držaić i Slavko Leban su posjetili završnu svečanost međunarodne športske manifestacije koju je organizirala berlinska udruga za doniranje, a velikim dijelom financirala Europska Unija. OSVIT se predstavio s osam sportaša osoba s invaliditetom.
Suradnja s berlinskim radionicama na poslovnom planu, na području profesionalne rehabilitacije te u sportu se nastavlja, pa u ovoj priulici pozivamo sve članice OSVIT-a da se pridruže europskim aktivnostima naše udruge.