14. Međunarodni stručni skup ‘Zapošljavanje za sve – Employment for all’ u Zadru

Poslodavci će kroz vlastite primjere analizirati ključne čimbenike koji prethode stvaranju uvjeta za uspješno zapošljavanje osoba s invaliditetom

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava 25. i 26. listopada 2018. održava se 14. Međunarodni stručni skup ‘Zapošljavanje za sve – Employment for all’, namijenjen stručnjacima u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, u Falkensteiner Hotelu Adriana u Zadru.

Skup u Zadru jedan je od utjecajnijih događaja u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, a okupit će više od 200 sudionika, dok će posjetitelji tijekom dva dana sudjelovati na više od 20 predavanja, prezentacija i panela.

Organizatori događanja su Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te OSVIT – Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske.

Brojni stručnjaci iz Hrvatske i Europe omogućit će uvid u nova zakonska rješenja u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Međunarodni skup osvrnut će se i na presudnu ulogu poslodavaca, kao neizostavnog partnera u provođenju komplementarnih programa i mjera sustava. Poslodavci će kroz vlastite primjere analizirati ključne čimbenike koji prethode stvaranju uvjeta za uspješno zapošljavanje osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada.

Dio programa 14. Međunarodnog stručnog skupa posvećen je gostima vodećih europskih institucija u ovom području, koji će predstaviti svoje najbolje organizacijske i poslovne prakse. Kao i dosadašnjih godina, stručni radovi prezentirani na samom događanju bit će objavljeni u Zborniku radova.