KOPRIVITA osvojila dvije zlatne medalje u 2022. godini

Koprivita je na desetom jubilarnom kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Interslast 2022  održanom 2. ožujka 2022. godine u Tuheljskim toplicama  osvojila  Zlatnu medalju za kolač “Pita koprivita” u kategoriji – PITE. U konkurenciji je bilo 100 kolača

 

Društveno poduzeće KopriVITA d.o.o. osnovano je kako bi potencijalima svojih zaposlenika i prirode kojom smo okruženi stvorilo novu, dodatnu vrijednost svoje zajednice. Osnovana 2021. godine od strane Udruge osoba s invaliditetom “BOLJE SUTRA” grada Koprivnice, KopriVITA kao cilj ima zapošljavati osobe s invaliditetom i pripadnike drugih marginaliziranih društvenih skupina te proizvoditi prehrambene i druge proizvode s dodatkom koprive.

2022. godina je uspješna godina za KopriVITU, a priznanje za njihov kvalitetan rad su i osvojene dvije zlatne medalje.

Na desetom jubilarnom kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Interslast 2022  održanom 2. ožujka 2022. godine u Tuheljskim toplicama KopriVITA dobila je Zlatnu medalju za kolač “Pita koprivita” u kategoriji – PITE. U konkurenciji je bilo 100 kolača. 

Ocjenjivači su bili članovi Hrvatskog kuharskog saveza, odnosno njihovi stručnjaci. Pokrovitelj  je bila Krapinsko – zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije, Udruga kuhara Krapinsko – zagorske županije. Inozemni pokrovitelj bio je Taste of peace (Kuhari bez granica) iz Izraela.

Također, KopriVITA je osvojila i zlatnu medalju na 13. međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji – AGRO ARCA 2022. u Prelogu od 13. do 15. svibnja 2022. za grupu proizvoda s dodatkom koprive. Na Sajmu je sudjelovalo 130 izlagača iz 11 zemalja, iz Tajlanda, Irana, Turske, Kine, Poljske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Srbije, BiH i Hrvatske. Organizator Sajma bila je Hrvatska zajednica inovator.

 

Više o KopriVITI možete saznati na njihovoj web stranici – https://koprivita.eu/