The Future of the Right to Work

Poziv na međunarodnu konferenciju: “The Future of the Right to Work: What Role for the Social Economy?”.

Nakon predugačke stanke zbog epidemiološke situacije, sretni smo što Vas možemo pozvati na međunarodnu konferenciju “The Future of the Right to Work: What Role for the Social Economy?”

Konferencija će se održati 5.-6. svibnja ove godine u Zagrebu u HoB-u (ex City Plaza) pod pokroviteljstvom Ministarstvahttps://www.easpdconference.eu/ rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Konferenciju organiziraju EASPD, OSVIT i ZOSI te će okupiti ključne domaće i međunarodne dionike kako bi istražili ulogu socijalne ekonomije u unaprjeđenju tržišta rada, kao i identificirali kako ostvariti njen maksimalni učinak.

Registracije su otvorene OVDJE.

Preporučamo da na vrijeme osigurate mjesto zbog najave velikog broja stranih sudionika.

Za sve članice OSVIT-a osigurana je povoljnija kotizacija u iznosu 60 EUR.

Format konferencije je drugačiji nego prethodnih godina u Zadru. Ove godine program se odvija kroz 5 panela u plenarnom dijelu, te 8 radionica u 4 paralelne dvorane. Konferencijska večera je organizirana u HoB-u 5. svibnja uz glazbeni program.

Konferencija “The Future of the Right to Work: What Role for the Social Economy?” će biti ključno mjesto za raspraviti kako socijalna ekonomija može pomoći stvoriti kvalitetnije i inkluzivnije poslove za osobe s invaliditetom u budućnosti rada.

Konferencija će:

– pružiti konkretne uspješne priče i primjere dobre prakse kako socijalna ekonomija može pomoći osobama s invaliditetom da uživaju pravo na rad i zapošljavanje pod jednakim uvjetima

– raspraviti što znači kvalitetni posao za osobe s invaliditetom i što to znači za socijalnu ekonomiju

– identificirati koje su vještine potrebne kako bi stvorili bolji uvjeti za zapošljavanje u budućnosti

– istražiti kako će budućnost rada utjecati na socijalnu ekonomiju (i obrnuto)

– raspraviti da li, i kako, socijalna ekonomija može doprinijeti implementaciji članka 27 UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom

– pružiti informacije o aktivnostima koje EU poduzima sa ciljem unaprjeđenja ishoda tržišta rada za osobe s invaliditetom, uključujući i kroz Akcijski plan za socijalnu ekonomiju.