5. Međunarodni skup na temu “Osobe s invaliditetom – Integracija u društvo – Europska unija”

U Zadru je 14. i 15. svibnja ove godine održan 5. Međunarodni skup na temu «Osobe s invaliditetom – Integracija u društvo – Europska unija».
Pokroviteljica 5. Međunarodnog skupa bila je g. Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a organizaciju su zajednički izveli udruga OSVIT i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Na skup se prijavio 91 sudionik, a 8 predavača je došlo iz Hrvatske, Austrije, Njemačke i Belgije.
Posebno treba naglasiti da su Skupu u svojstvu predavača nazočili predstavnici dvaju najuglednijih i najvećih europskih organizacija koja se bave profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba s invaliditetom, g. Luk Zerlderloo iz EASPD-a i g-đa Maria Egger iz Workability Europe.
Predavanja su održali još g. Anton Sabo iz Linza (Austrije), g. Thomas Umsonst (Njemačka) te iz Hrvatske g-đa Dubravka Vlašić-Pleše iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, Marica Misir iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Tatjana Tihomirović iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Alma Barjaktarević iz Centra za rehabilitaciju Zagreb.
Skup je ne samo od strane domaćih sudionika nego i od gostiju predavača bio izvanredno dobro primljen.