UDRUGA OSVIT Studijsko putovanje u Padovu kao prvi korak suradnje sa socijalnom zadrugom ‘Il Glicine’

Socijalna zadruga Il Glicine promiče socijalnu integraciju, nudeći mnoštvo sadržaja vezanih za osposobljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom, kaže Višnja Majsec Sobota

Udruga OSVIT 8. studenog 2019. godine organizirala je za svoje članice jednodnevno studijsko putovanje u Padovu. Posjetili su  socijalnu zadrugu ‘Il Glicine – Societa Coperativa Sociale’.

– Naši domaćini su nas vrlo srdačno dočekali i u prijateljskoj atmosferi nam pokazali čime se sve bave – rekla je organizatorica putovanja Višnja Majsec Sobota.

Il Glicine je osnovana 1999. godine s ciljem organiziranja socijalne zadruge koja bi osobama s invaliditetom pružala različite usluge. Postoji poseban stambeni objekt za dnevne aktivnosti gdje organiziraju različite radionice, a također i objekt za samostalno stanovanje.

U staklenicima uzgajaju sadnice voća, kao i različito cvijeće koje prodaju na tržištu. U izgradnji je njihov budući hotel u kojem će raditi osobe s invaliditetom, a koji će se opskrbljivati proizvodima iz njihovih staklenika. Socijalna zadruga Il Glicine promiče socijalnu integraciju, nudeći mnoštvo sadržaja vezanih za osposobljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

– Dogovorili smo suradnju i partnerstvo na budućim projektima financiranim sredstvima Europske unije. Nezaobilazno mjesto koje smo ovom prigodom također posjetili bilo je svetište Svetog Leopolda Mandića, kao i bazilika Svetog Antuna – napomenula je Majsec Sobota.
In Portal