OSVIT nazočio EASPD-ovoj jubilarnoj konferenciji u Bruxellesu

Predstavnici OSVIT-a prisustvovali su konferenciji koja je ponudila pregršt zanimljivih predavača i tema vezanih uz tehnologiju koja omogućava osobama s invaliditetom i pružateljima usluga za osobe s invaliditetom kvalitetniji život i svijet rada

 

EASPD (Europsko udruženje pružatelja socijalnih usluga) organizirao je međunarodnu konferenciju naslova „The future is now – Person centred technology to empower people and disability services“ koja je održana 13.-14. listopada 2021. godine u Bruxellesu. Tom prigodom EASPD proslavio je 25 godina postojanja i djelovanja.

Predstavnici OSVIT-a prisustvovali su konferenciji koja je ponudila pregršt zanimljivih predavača i tema vezanih uz tehnologiju koja omogućava osobama s invaliditetom i pružateljima usluga za osobe s invaliditetom kvalitetniji život i svijet rada. Za vrijeme konferencije predstavnici udruge OSVIT Josip Držaić i  Filip Kozlica, održali su sastanke sa predstavnicima EASPD-a na temu organizacije sljedeće EASPD-ove konferencije u 2022. godini u Zagrebu.

Udruga OSVIT članica je EASPD-a, te aktivnim sudjelovanjem i angažmanom kroz njihovo radno tijelo Member Forum on Employment doprinosi radu EASPD-a. Sljedeća konferencija EASPD-a održati će se u Zagrebu 2022. godine u organizaciji Udruge OSVIT, ZOSI-ja i EASPD-a, a teme koje će se obraditi na nadolazećoj konferenciji vezane su uz zapošljavanje osoba s invaliditetom, socijalnu ekonomiju i društveno poduzetništvo.

 

Tekst: Filip Kozlica