Socijalna zadruga Humana Nova osvojila EASPD Innovation Award 2022.

Predstavnici OSVIT-a, Centra za profesionalnu rehabilitaciju „Zagreb“ i Socijalne zadruge Humane Nove sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji „Quality of Life & Support Services: From Words to Action“, koja je u organizaciji EASPD-a (Europsko udruženje pružatelja usluga za osobe s invaliditetom) održana na Malti od 13. do 15. listopada 2022. godine.

Humana Nova je dobitnik nagrade u kategoriji EASPD Inovation Award winner 2022., a koja se dodjeljivala u sklopu programa konferencije.

Nagrada se odnosi na radnu integraciju osoba sa invaliditetom u djelatnosti gospodarenja tekstilnim otpadom. Sakupljanje, sortiranje, recikliranje, ponovna uporaba istog te pakiranje recikliranog proizvoda je područje gdje Humana Nova postiže maksimalnu iskoristivost te kompletno zbrinjavanje tekstilnog otpada, što je također jedinstven primjer u EU.

Uspjeli su spojiti ekološki i društveni cilj na inovativan način a koji ima potencijal jednostavnog i brzog širenja po RH uz sustavnu podršku.

Nagrada za inovativan model radne integracije osoba s invaliditetom, nagrada je za dugogodišnju ustrajnost, zalaganje, zajedništvo i vjeru u ljude. Ponosni smo što se naš rad prepoznaje i cijeni i na europskoj razini, te što možemo biti primjer i drugim pružateljima usluga, da osobe s invaliditetom mogu biti ravnopravni članovi zajednice i vrhunski talenti u poslovima koje obavljaju, poručuju iz Humane Nove.