OSVIT Josip Držaić Filip Kozlica

ODRŽAN UPRAVNI ODBOR UDRUGE OSVIT

Na sjednici Upravnog odbora Udruge OSVIT održanoj 9. veljače 2024. u Zagrebu, imenovana je radna skupina za izmjene zakonskih i podzakonskih propisa na području zapošljavanja osoba s invaliditetom. U najavi su skorašnje izmjene i dopune navedenih propisa, te je cilj radne skupine doprinijeti razvoju održivog sustava sa konkretnim i konstruktivnim prijedlozima. Radnu skupinu čine predstavnici zaštitnih radionica, integrativnih radionica, integrativnih radnih jedinica, te centara za profesionalnu rehabilitaciju.

Na istoj sjednici imenovana su i radna tijela za organizaciju OSVIT-ovog 17. međunardnog stručnog skupa koji je planiran za svibanj ove godine u Zagrebu. Imenovani su Organizacijski odbor, Programski odbor i tajnik skupa. Ovime se nastavlja dugogodišnja tradicija organizacije stručnih skupova na temu profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, u suradnji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Kao i do sada, prisutni će biti i međunarodni partneri EASPD (čiji je OSVIT član), te BBRZ.

Također, Upravni odbor je donio odluku kojom se unutar OSVIT-a osniva novo stalno tijelo koje će okupljati stručne radnike članica OSVIT-a. Tijelo stručnih radnika predstavlja novinu u djelovanju OSVIT-a, te omogućava našim članicama dodatno povezivanje, razmjenu iskustva i rasprave o stručna pitanja s kojima se susreću u svome radu.